Selecteer een pagina

Ons team. Jouw partner.

Onze gemene deler? Passie, expertise en een missie.

Unieke partner in ‘telling and selling the story of green food’

Anders dan de meeste communicatie & consultancy bureaus is ons bedrijf gegroeid vanuit onze missie. Liefde voor eten, respect voor mens, dier en milieu en een passie voor het communicatievak is wat ons bindt én boeit. We zijn hypergespecialiseerd rondom het onderwerp van meer plantaardig eten en tegelijkertijd breed onderlegd in 360° communicatie. Een combinatie die zowel uniek als krachtig is (gebleken).

Aan ons heb je een jong bureau, dat midden in de millennial doelgroep staat, communicatie anno nu begrijpt en het onderwerp dagelijks lééft. Snel schakelen, korte lijntjes en een pragmatische aanpak is wat ons siert. In ons vind je een unieke partner in deze snelgroeiende wereld van duurzame voeding. Graag stellen we het team aan je voor!

ISABEL BOERDAM

Founder

 

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie (UvA) startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Na haar master ging Isabel als consultant aan de slag bij internationaal communicatiebureau Ketchum (nu OPRG), waar ze al snel de foodspecialist werd. Ondertussen groeide haar blog en leidde in 2016 tot haar gelijknamige boek De Hippe Vegetariër. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland, waarmee ze in de Food100 terecht kwam als Gamechanger onder de 30 jaar en benoemd tot CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken. Inmiddels doet ze dit niet meer alleen, maar samen met een team van gepassioneerde foodies en communicatiespecialisten.

KIM ZOON

Communications Lead

 

Kim (1991) is van nature veel met duurzame voeding bezig en daarnaast een betrokken consument die altijd op de hoogte is van de laatste maatschappelijke ontwikkelingen. Na haar Research Master Communicatie aan de UvA, heeft Kim zich bij internationaal communicatiebureau OPRG (voormalig: Ketchum) ontwikkeld tot veelzijdig PR- en communicatieadviseur en geliefde accountmanager. Hier startte zij tegelijk met Isabel, en vanaf het begin van hun carrières bleken deze dames een complementair en verrassend team. Tijdens haar jaren in de bureauwereld heeft Kim diverse facetten van het communicatievak gezien, van het uitwerken van creatieve communicatiestrategieën tot het aanscherpen van merkpositioneringen. Kim maakt zich snel de bedrijfscultuur van een klant eigen en opereert als organisch verlengstuk van het team. Bij Green Food Lab leidt Kim de communicatietak en is ze de spil in de dagelijkse gang van zaken op kantoor. Met haar organisatorische kwaliteiten en inhoudelijke know-how, brengt Kim de professionaliteit van de grote bureauwereld naar dit jonge niche bureau. Kortom: best of both worlds.

JODY VERMEIJ

Public Relations Lead

 

Jody (1992) heeft een grote liefde voor koken, eten én volleybal. Tijdens haar master Persuasive Communications aan de UvA heeft Jody veel werkervaring opgedaan in de wereld van communicatie, marketing en reclame. Na een uitdagende periode bij een start-up koos Jody voor de bureauwereld bij internationaal communicatiebureau OPRG. Daar ontwikkelde ze zich tot een bedreven projectmanager en een vis in het water op het gebied van mediarelaties en influencers. Het laatste jaar is Jody steeds bewuster duurzame eetkeuzes gaan maken. Ze kreeg de behoefte om met haar werk een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daarom koos ze vol overtuiging voor een volgende stap bij Green Food Lab, waar ze haar expertise inzet voor alle communicatieprojecten en events.

LIESKE VAN DER WAALS

Food Content Manager

 

Lieske (1992) is foodie in hart en nieren. Tijdens haar hotelschool opleiding specialiseerde ze zich op culinair gebied en ontdekte haar passie voor receptontwikkeling en fotografie. Dit gecombineerd met haar affiniteit voor bloggen en social media, maakt Lieske al sinds 2015 een onmisbare schakel in het team van Green Food Lab. Lieske is hoofdverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het blog Dehippevegetarier.nl en staat wekelijks in de keuken voor nieuwe recepturen en smakelijke food fotografie. Dankzij haar speciale liefde voor de horeca, adviseert ze restaurants en cateraars bij het vergroenen van hun menukaart. Daarnaast ondersteunt Lieske alle INSPIRATION en ACTIVATION projecten met haar culinaire fantasie en kennis in de keuken.

Mariëlle van Stek

Media & Content Specialist

 

Mariëlle (1994) heeft alle facetten van het communicatievak gezien en ontwikkelde zichzelf na een dubbele master en een stage bij internationaal communicatiebureau Ketchum (nu OPRG) en activatiebureau Benk tot een allround Communications Consultant. Mariëlle is actief op de gebieden van persuasieve en corporate communicatie, content creatie, PR en marketing. Mariëlle haar hart gaat sneller kloppen van het creëren van (online) magazines voor onze klanten, zoals het Week Zonder Vlees magazine en het kwartaal magazine voor Le Duc. In deze projecten is Mariëlle hoofdredacteur en spin in het web om samen met het hele team – van tekstschrijver tot receptontwikkelaar en designer – tot het beste resultaat te komen. Daarnaast is Mariëlle campagneleider van de #zokanhetook campagne – een trots van Green Food Lab – en ondersteunt ze vele communicatieprojecten met haar kritische kijk op tekst en beeld.

LOTTE KUIJSTERS

Social & Influencer Specialist

 

Lotte (1993) is een analytische creatieveling die je wakker kunt maken voor falafel met naan. Eten is niet alleen haar grootste hobby, maar ook datgene wat haar blij maakt in een werkomgeving. Tijdens haar studie Lifestyle (Trendresearch & Concept Creation) dook zij dan ook de Food-sector in om allerhande voedselvraagstukken te onderzoeken. Zo deed zij voor True Price bijvoorbeeld onderzoek naar het voedselsysteem in 2050 en onderzocht zij voor projectbureau Food Embassy de relatie tussen eten en identiteit. Zo is Lotte in staat om op verrassende wijze de tijdsgeest en consumentengedrag te vertalen naar inspirerende content en concepten. Deze kwaliteiten zet zij in bij twee grote passies: het creëren van eigentijdse, herkenbare social media content, en het opzetten influencercampagnes om samen mooie content te genereren. Tot slot is Lotte met haar grote liefde voor startups programmamanager van het Food Startups Communications Lab.

SIEN VAN TOL

Copy & Content Junior

 

Sien (1995) heeft een passie voor taal en duurzaamheid. Na het afronden van de bachelor Taalwetenschap in Utrecht besloot ze een jaar de kou op te zoeken en te gaan wonen in Oslo, Noorwegen. Tijdens dat jaar ontdekte ze haar interesse in communicatie en tekstschrijven en besloot dan ook terug te keren naar Nederland voor een master. Tijdens de master Tekst en Communicatie (UvA) las ze voor haar teksten veel artikelen op het gebied van duurzaamheid en besloot dat ze daar iets mee wilde doen. Ook in het dagelijks leven is duurzaamheid belangrijk voor Sien. Zo neemt ze zelfs naar Scandinavië liever de bus of trein dan het vliegtuig, en maakte recent de switch van flexitariër naar vegetariër, wat haar makkelijk af gaat als ze denkt aan de dieren en de planeet. Bij Green Food Lab ondersteunt Sien het team met haar tekstvaardigheid en scherpe oog voor taal. Vele persberichten en kernboodschappen zijn van haar hand, en er gaat geen tekst de deur uit voordat Sien deze gezien heeft!

WIEKE VERMEULEN

Social & Influencer Junior

Wieke (1996) is met haar master Communication, Health & Life Sciences aan de universiteit in Wageningen natuurlijk dé ultieme Green Food Lab werknemer met haar focus op communicatie, gezondheid én duurzaamheid. Een gouden combinatie, zeker met haar liefde voor voeding die zich uit in Wieke haar aandacht voor voedselverspilling en haar vegetarische levensstijl. Ook probeert ze zo veel mogelijk duurzame en tweedehands kleding te dragen. Verder is ze dol op sporten en series kijken, én volgt alle relevante influencers op de voet. Een duurzame topper in de dop!

KIM VAN DER VLIET

Office & Event Junior

Kim (1986) is altijd al geïnteresseerd geweest in communicatie, marketing, management en merken met een missie. Ze heeft tijdens haar loopbaan verschillende operationele managementfuncties gehad, wat volgens haar de perfecte combinatie is tussen mensen blij maken en dingen tot in de puntjes regelen. Het enthousiasme en de energie van team Green Food Lab is wat haar direct aansprak in het bedrijf, en datzelfde enthousiasme is precies waarom Kim zo goed bij Green Food Lab past. Ze ondersteunt het team met veel plezier bij office & eventzaken, zorgt er graag voor dat alle collega’s het naar hun zin hebben en hun werk optimaal kunnen doen. Kim is altijd in voor een wijntje, koken en op z’n tijd een potje sjoelen. Haar inzet voor het team en de klanten van Green Food Lab is elke dag onmisbaar!

LAURA BOLCZEK

Designer

Laura (1987) is de steun en toeverlaat van Green Food Lab voor alles wat met design te maken heeft. Ze volgde een opleiding grafisch vormgeving en studeerde daarna grafisch ontwerp aan de kunstacademie in Utrecht. Na 3 jaar bij een ontwerpbureau te hebben gewerkt, kwam ze terecht bij Green Food Lab. Ze draagt hiermee graag haar steentje bij aan een betere wereld omdat ze erin gelooft dat alle kleine beetjes helpen. Zo gaat ze graag naar kringloopwinkels om hier op zoek te gaan naar tweedehands pareltjes voor in haar huis en (goed gevulde) kledingkast. Laura houdt ervan om te experimenteren in de keuken. Ze leert steeds meer over vegetarische opties en merkt dat vlees toch niet zo nodig is als ze dacht. Naast haar passies voor design en koken, doet ze aan yoga en leest ze graag. Daarnaast volgt ze met veel plezier een kappersopleiding.

ANNE BOLTEN

Social Media Support

Anne (1995) is medisch specialist in opleiding en tevens een natuurtalent op het gebied van social media en engagement. Dankzij haar nooit aflatende enthousiasme voor het creëren van de perfecte content op het juiste moment, is Anne in staat ieder social media kanaal daadwerkelijk leven in te blazen. Met haar scherpe oog en creatieve invalshoek, is ze in staat verrassende trends te spotten en daarmee de doelgroep te inspireren. Naast haar intensieve co-schappen, leeft Anne zich uit op het volledige social media spectrum van strategie tot content management, engagement en optimalisatie. Dit doet ze dagelijks voor De Hippe Vegetariër en met veel plezier zet ze haar kennis in voor andere klanten.

MILOU PEPERKAMP

Community Support

Milou (1997) houdt van alles dat groen is. Haar enige uitzondering is pindakaas. Er bestaat geen grotere liefhebber van het gouden goedje. Tijdens haar Bachelor Trendresearch & Concept Creation heeft Milou zich veelal bewogen in de voedingssector. In samenwerking met diverse bedrijven, zoals STACH-food, De Pindakaaswinkel (what else?) en Ekoplaza heeft ze de eerste stappen gezet richting haar ultieme doel: een groenere wereld. Momenteel combineert Milou haar werkzaamheden als Community Manager bij Green Food Lab met de premaster Culturele Antropologie: Sustainable Citizenship. Hiermee hoopt ze meer kennis te nemen van de obstakels en drijfveren die onze evoluerende samenleving ervaart op weg naar verduurzaming. Milou gelooft in de kracht van optimisme en dat elk mens op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren.

ENZA BOM

Copy & Content Support

Enza (1994) is een bewuste foodie die houdt van lekker eten met aandacht voor het milieu. Sinds haar 12e eet ze grotendeels vegetarisch en ze zet zich ook op andere manieren graag in voor een duurzame wereld. Na haar propedeuse Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool te hebben behaald, stapte ze over op de bachelor Taal en communicatie aan de UvA. Dit combineert zij nu met haar werk voor Green Food Lab, waar zij met veel enthousiasme werkt aan het blog De Hippe Vegetariër. Hier kan zij haar creatieve ei kwijt en komen haar kennis van voeding, affiniteit met duurzaamheid en passie voor schrijven goed tot hun recht. Ook zet Enza zich in voor de Nationale Week Zonder Vlees, om heel Nederland te motiveren een beetje groener te eten. Want ze gelooft dat duurzaamheid en genieten heel goed samen kunnen gaan.

LAUREN KREIJGER

Food Content Support

Lauren (1997) is dol op alles wat met voeding te maken heeft. Van het effect op mens en klimaat tot het bezoeken van de leukste eettentjes. Na het behalen van haar propedeuse voeding & diëtetiek besloot zij haar studie te pauzeren voor modellenwerk in Italië. Na twee mooie jaren in Bella Italia doorgebracht te hebben heeft zij besloten de pasta en pizza te verruilen voor een bijbaan bij Green Food Lab om haar kennis over voeding en communicatie te vergroten. Een mooie aanvulling op haar studie voeding & diëtetiek! Dit heeft Lauren gemaakt tot een vaste receptontwikkelaar binnen team Green Food Lab, met een vlotte pen en inmiddels een goede portie kennis over voeding.

Green Food Lab groeit en bloeit!

Top Stagiair Communicatie/Journalistiek

Heb jij affiniteit met voeding en duurzaamheid? Zie jij jezelf werken bij een Amsterdams bureau? En ben jij een communicatie of journalistiek student? Dan is Green Food Lab op zoek naar jou! Wij zoeken een top stagiair die deze scale-up allround wil ondersteunen. Je taken zullen bestaan uit teksten schrijven, publicaties verwerken en rapporteren, strategisch en creatief meedenken bij het maken van PR en communicatie plannen, helpen bij organisatie van evenementen, receptontwikkeling, social media en influencer management.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een HBO of WO student die zin heeft in een uitdaging, zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheid durft te nemen. Iemand met relevante nevenactiviteiten, een goede positieve drive en creatieve mind. Je werkt flexibel vanuit kantoor in Amsterdam Zuid, samen met een team van 5-6 anderen. Wij bieden persoonlijke en inhoudelijke, praktische begeleiding van communicatie professionals, tweewekelijkse gesprekken met begeleider en maandelijkse evaluatie. 

Wij bieden:
– Fulltime meewerkstage communicatie (periode: 5-6 maanden)
– Stagevergoeding van €350 euro per maand (o.b.v. 40 uur per week)
– Een gezellig team met communicatie professionals en food specialisten
– Dagelijkse teamlunch, goede koffie én iedere maand GinTonics

Interesse?
Dus ben jij of ken jij een ondernemende, outgoing student met een communicatie of journalistiek achtergrond, en een CV welke blijk geeft van een gezonde werklust en relevante nevenactiviteiten? Kriebelen jouw handen om aan de slag te gaan en wil je een duik in het diepe nemen? Mail dan je CV en motivatie naar: kim.vandervliet@greenfoodlab.nl

Meer weten of samenwerken?

Wij staan altijd open voor samenwerkingspartners. Wil je overleggen, een kop koffie drinken of eens sparren? Stuur een mail naar info@greenfoodlab.nl

"Don’t wait for a better world.
It is up to you. You may even find the
solution at the end of your fork"