Selecteer een pagina

Zes pijlers. Eén missie.

Verhalen, inspiratie, activatie, bewustzijn, belevingen en educatie
gefocust op het promoten van plantaardiger eten.

STRATEGY

Een goed begin is het halve werk. De juiste boodschap en route zijn de basis- ingrediënten voor het bereiken van het beste resultaat. Daar gaan we voor!
Klik voor meer

INSPIRATION

Een verhaal dat je aan het denken zet. Een foto die je proeft. Een video die je verrast. Social media posts die vragen om geliked te worden. Voor minder doen we het niet!
Klik voor meer

ACTIVATION

Met ons ijzersterke netwerk zorgen wij op creatieve manieren dat jouw verhaal de doelgroep activeert. Met de juiste content, via de juiste kanalen, op het juiste moment!
Klik voor meer

AWARENESS

Wij maken de consument op positieve wijze bewust van de beweegredenen om plant-aardiger te eten. Van bewustwording naar gedragsverandering, zonder met het vingertje te wijzen!
Klik voor meer

EXPERIENCE

Proeven is geloven, zeker als het om plantaardig eten gaat. Wij laten de consument jouw product en verhaal zien, proeven en beleven. Een ervaring die indruk maakt! 
Klik voor meer

EDUCATION

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen, want samen staan we sterk! Daarom delen wij onze kennis en ervaring maar al te graag, met studenten, startups en corporates!
Klik voor meer

ONZE STRATEGY PROJECTEN

COMMUNCATIE & PRODUCTSTRATEGIE | MESSAGING | POSITIONERING | ADVIES & IDEATION SESSIES

Route en toolkit voor Pulled Oats introducties

Bij de introductie van Pulled Oats in de Nederlandse markt heeft Green Food Lab Gold&Green geholpen met het neerzetten van een sterke communicatie- en introductiestrategie. Na deze succesvolle introductie hebben we bovendien de learnings van deze introductie uiteengezet voor andere landen waar Pulled Oats nieuw geïntroduceerd zal worden. Om dit op een zo toegankelijk mogelijke wijze te doen, heeft Green Food Lab een digitale toolkit voor toekomstige Pulled Oats introducties ontwikkeld. Per introductie-activiteit worden learnings, steps to take, do’s & don’ts en alle bestaande materialen gedeeld. Zo hoeft niet elk land het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen zij op een efficiënte manier gebruik maken van de middelen die wij al hebben gecreëerd voor de Nederlandse markt.

INSPIRATIE MAGAZINE OM B2B KLANTEN TE BEREIKEN

Le Duc Fine Food is de producent van veggie snacks die over de hele wereld verkocht worden aan B2B partners zoals horecaketens en QSR restaurants. Le Duc wil deze klanten inspireren om vegetarische snacks te serveren aan hun gasten. Green Food Lab ontwikkelt daarom in opdracht van Le Duc kwartaalmagazines en bijbehorende nieuwsbrieven van A tot Z. De interactieve online magazines staan boordevol recepten, serveertips en aansprekende artikelen over wereldtrends en de verrassende teelt en productie van de snacks. De aantrekkelijke foodfotografie en het vrolijke design maken de magazines niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel zeer aantrekkelijk. De magazines hebben zich bewezen als onmisbaar bij het contact met (potentiële) klanten, omdat ze inspireren én activeren tot het creatieve verwerken van de vegetarische producten van Le Duc.

BEYOND MEAT: MENU’S VOOR ECHTE VLEESETERS

Tijdens de Week Zonder Vlees 2021 wilde Beyond Meat de vleeseters van Nederland helpen de stap naar plantaardig makkelijker te maken. Want waarom een week zonder vlees, als het ook een week mét (plantaardig) vlees kan zijn? Green Food Lab bedacht hiervoor een activatie en zette in samenwerking met Hokra de website weekzondervleesmetvlees.nl op. We vulden deze website met aantrekkelijke food fotografie en teksten. Kern van de website is de test: ‘Welk type vleeseter ben jij?’. Green Food Lab creëerde 4 weekmenu’s op maat, afgestemd op de uitslag van de test. Deze activatie jaagden we aan via een Influencer Campagne gefocust op engagement en een Word of Mouth campagne met Consumer Influencers, die hun eigen type vleeseter onthulden en aan de slag gingen met hun persoonlijke weekmenu. Een geslaagde activatie om Nederland op een relevante en aantrekkelijke manier kennis te laten maken met het assortiment van Beyond Meat!

INTRODUCTIE EN ACTIVATIE VAN BONDUELLE BELOOFT

Bonduelle heeft Green Food Lab gevraagd hen te ondersteunen bij de introductie en activatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen in Nederland. Wij gingen daarom aan de slag met de uitwerking van 7 concrete en tastbare beloftes over duurzame landbouw en duurzame voeding en de bijbehorende communicatie- en introductiestrategie. Green Food Lab schreef voor deze beloftes de messaging en uitgebreide Q&A ter voorbereiding van de publieke introductie. We creëerden 5 duurzame recepten, 3 inhoudelijke artikelen, zetten een Word of Mouth campagne op met influencers, en gingen langs verschillende media en influencers met een olijfboom, die symbool stond voor de groeiende en bloeiende beloftes van Bonduelle. Dat leidde tot talloze publicaties en een geslaagde introductie van Bonduelle Belooft.

Nurishh: plantaardige producten voor de hele familie

Green Food Lab heeft Le Group Bel geholpen bij de introductie van het nieuwe plantaardige merk Nurishh op de Nederlandse markt, dat gegeten kan worden als alternatief voor kaas. Om dit nieuwe merk te introduceren in het kaasschap hebben we een combinatie van PR, influencers en social media activiteiten uitgevoerd. Nurishh vindt het belangrijk dat families samen kunnen blijven genieten van lekker eten, ongeacht eetwensen of allergieën. Daarom hebben we vijf heerlijke familiegerechten gecreëerd met Nurishh in de hoofdrol, die ingezet konden worden op de social kanalen van Nurishh en gebruikt konden worden door media. We hebben media geïnformeerd met een persbericht, hen bezocht met een redactietour, we hebben media en influencers geïnspireerd met picknickpakketten en zijn een inhoudelijke samenwerking aangegaan met macro en consumer influencers die hun volgers inspireerden met heerlijke recepten met Nurishh. Om ervoor te zorgen dat Nurishh ook op social media duidelijk zichtbaar was, hebben we alle social accounts voor Nurishh in Nederland opgezet en posten we elke week met heel veel plezier heerlijke en kleurrijke content!

vega shop voor horecaondernemers

Meer plantaardig eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit. Horecaondernemers worden steeds meer geconfronteerd met de vraag naar meer vegetarische en plantaardige gerechten. Welke rol kan je als groothandel hierin pakken? En hoe speel je daar nu als horeca creatief op in? Welke producten moet je kiezen? Wat zijn de do’s en don’ts? Samen met horecagroothandel Bidfood zetten we een route uit en gingen wij aan de slag om een vegetarische shop te creëren waar informatie en inspiratie elkaar ontmoeten. Wij stelden het vegetarische en veganistische assortiment samen en ontwikkelden praktische en inspirerende tekst- en videocontent om de ondernemers te inspireren. Zo wordt de webshop van een groothandel opeens een handvat om plantaardig eten een plek te geven op de menukaart en de gasten hiermee te verrassen.

co-creatie Dagje Geen Vlees productlijn

Op het MAGGI hoofdkantoor in Singen (Duitsland) begeleidde Isabel een internationale Ideation sessie voor flexitarische en vegetarische productinnovaties voor het ambientschap. Na het succes van deze sessie nodigde MAGGI Nederland ons uit om mee te helpen bij de verdere ontwikkeling van het ‘Dagje Geen Vlees’-concept dat zij op de Nederlandse markt wilden gaan brengen. Dit mondde uit in een co-creatie tussen MAGGI en De Hippe Vegetariër, waarbij we samen een speciale Dagje Geen Vlees productlijn lanceerden om flexitarisch eten de nieuwe standaard te maken in Nederland. MAGGI verzorgde drie wereldse specerijenmixen en wij ontwikkelden – samen met de MAGGI chef – bijpassende vegetarische recepten: het Mexicaanse groentepannetje, de Indiase linzencurry en de Marokkaanse pompoenstoof. Een bijzondere route van ideation, tot concept, tot co-creatie!

ONZE INSPIRATION PROJECTEN

BLOGS | SOCIAL MEDIA CONTENT | RECEPTONTWIKKELING | VIDEO FORMATS | MAGAZINES

Social media presence

Anno nu is het essentieel om op een aantrekkelijke manier zichtbaar te zijn op de juiste social media kanalen. Dit vraagt om een specifieke expertise en continue aandacht. Wij bedenken een passende social strategie en tone of voice voor jouw merk, ontwerpen een herkenbare beeldidentiteit, zorgen voor een continue stroom aan nieuwe inspirerende posts en managen de online community. Zo helpen we je de juiste doelgroepen te bereiken, zorgen we voor meer naamsbekendheid en een groter bereik. Dit doen we niet alleen organisch maar ook door gerichte online advertentie-campagnes in te zetten die bijdragen aan jouw doelstellingen. Bekijk de aantrekkelijke en representatieve online visitekaartje van onze klanten #zokanhetookGold&GreenTildaNurishhSanta Maria en PLNT op Facebook, Instagram en Pinterest.

Creatieve receptontwikkeling en fotografie

We ontwikkelen en fotograferen regelmatig aantrekkelijke recepten met de producten van onze klanten. Deze worden geplaatst op hun eigen kanalen zoals social media, website of magazine. Ook bieden we deze recepten met een relevant nieuwshaakje aan voor publicatie bij Food & Lifestyle media. Op deze manier zetten we onze klant in de spotlight en ontzorgen we de journalisten met goede content. Van pannenkoeken tot BBQ, witte asperges, kerstontbijt, picknick of topsportrecepten. Ook publiceren we in opdracht van onze klanten recepten op ons blog De Hippe Vegetariër, zo werkten met tientallen merken samen waaronder Philips, Becel, JUMBO,  SoFine, Lassie, Bolletje en Fair Trade Original.

Dehippevegetarier.nl (blog)

In september 2013 startte Isabel Dehippevegetarier.nl: een dagelijks Food & Lifestyle blog voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Dit was het allereerste begin van alles wat nu Green Food Lab is. Inmiddels is Dehippevegetarier.nl hét grootste vegetarische platform van Nederland met ruim 350.000 unieke bezoekers per maand en ruim 85K volgers op social media. Je vindt er dagelijks fantastische vegetarische recepten die ook de vleeseter zullen verrassen. We helpen onze lezers op weg in de wondere wereld van groenten, peulvruchten en vleesvervangers, en delen in samenwerking met experts inhoudelijke artikelen over voeding en gezondheid. We helpen jou en onze lezers bewust te kiezen en gezond bourgondisch te genieten! Neem een kijkje op Dehippevegetarier.nl.

VEGABIJBEL (boek)

VEGABIJBEL is hét naslagwerk voor vegaliefhebbers. Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische maaltijd zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempeh tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobello pizza. Maak eens biet bourguignon, de vegetarische variant van de bekende Franse vleesstoof, probeer de vegetarische paella met venkel of ga voor de wortel-walnootburger met ras el hanout. Kortom, Vegabijbel is voor zowel de beginnende kok als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam vegetarisch naslagwerk. VEGABIJBEL inkijken? Kijk hier!

ONZE ACTIVATION PROJECTEN

PRODUCT & BRAND PR | MEDIA CONTENT | REDACTIETOUR | PERSEVENT | INFLUENCER CAMPAGNE

Pulled Oats introduceren in de Nederlandse markt

Pulled Oats® van Gold&Green is sinds de introductie in 2015 een enorme hype in thuisland Finland. Het werd daarom tijd om deze plantaardige eiwitbron, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, ook in Nederland te introduceren met Green Food Lab als partner. Met een gefaseerde aanpak zorgden we ervoor dat media, influencers, chefs en key opinion leaders op het juiste moment werden bereikt en de hype ook in Nederland kon groeien. We zorgen voor een succesvolle introductie waarbij we voor iedere doelgroep een passende benadering hanteerden. Nu is het tijd voor een actieve social media strategie, PR- en influencercampagne!

 

ZICHTBAARHEID CREËREN VOOR TILDA RIJST IN DE NEDERLANDSE MARKT

Tilda Basmati is de champagne onder de rijst – en dat mag gezien worden! Daarom vroegen zij Green Food Lab om mee te denken over een communicatie en introductie-strategie voor Tilda in de Nederlandse markt. Green Food Lab zette het verhaal van Tilda op papier en introduceerde het merk met succes bij Nederlandse media, influencers en consumenten door precies dat te laten zien waar Tilda voor staat: smaak, kwaliteit en veelzijdigheid. Sinds de introductie is Green Food Lab de vaste partner van Tilda in Nederland; van receptontwikkeling, fotografie en PR-activiteiten tot influencer samenwerkingen en het managen van social media.

​DE HONINGTOMATEN® VAN LOOYE KWEKERS IN DE SPOTLIGHT

Looye Kwekers ken je misschien wel van de Honingtomaten®; deze tros-cherrytomaten met unieke, honingzoete smaak zijn een van de meest premium tomaten op de markt. Om de bekendheid van deze tomaten te verhogen vroeg Looye Green Food Lab om bereik, engagement en word of mouth te creëren binnen een voor hen relevante doelgroep. Middels receptontwikkeling, PR, influencer samenwerkingen en een receptserie op De Hippe Vegetariër liet Green Food Lab Nederland zien hoe je met slechts 5 ingrediënten (en natuurlijk de Honingtomaten®!) gemakkelijk én smaakvol een goede start kon maken na de zomervakantie. Een succesvolle samenwerking waarna Green Food Lab met enige regelmaat nieuwe influencer-activaties voor Looye heeft opgepakt!

VEGAN SNACKS OP CREATIEVE EN SEXY WIJZE ONDER DE AANDACHT BIJ MEDIA EN INFLUENCERS

BioToday vertaalt healthy food naar toegankelijke producten voor ieder moment van de dag. Green Food Lab bracht hun vegan snacks op creatieve wijze onder de aandacht, in lijn met hun eigen sexy ‘Make Love’ campagne. Wij ontwikkelden hiervoor ware foodporn recepten om je vingers bij af te likken, schreven een inspirerend content piece over vegan snacks én stelden een spannend pakketje samen. We stuurden media en influencers een mysterieus, anoniem kaartje met een sleutelcode en sexy Spotify-playlist als teaser toe. De week erop verrasten we hen met een vergrendeld pakket dat geopend kon worden met de code. De lovende reacties van de media en influencers en de booming publicatieresultaten bewijzen dat een creatief out-of-the-box idee scoort!

Boost je weerstand campagne voor Zespri

Samen met kiwimerk Zespri bedachten we de campagne Boost je weerstand, om Nederland bewust maken van de gezondheidsvoordelen van de kiwi. De Zespri Green kiwi zorgt namelijk voor een echte vitamine C boost! Hiervoor hebben we een gecombineerde PR en influencer campagne opgezet. We deelden gezonde recepten en een inhoudelijk achtergrondartikel over een goede weerstand geschreven door Patricia Ploeger van GezondaanBod met lifestyle en food media. Ook hebben we naar 40 media en influencers ‘weerstandboost’ pakketten gestuurd, en hebben we succesvolle samenwerkingen opgezet met 5 macro influencers en 100 consumer influencers. Hiermee hebben we Zespri op de kaart gezet als waardevolle informatiebron en de kiwi als een effectief hulpmiddel voor een betere weerstand!

LEKKER, GEZOND EN GEMAKKELIJK: FOODHACKS VOOR KONINKLIJKE VEZET

Koninklijke Vezet is Europa’s grootste speler op het gebied van gemaksgroente en ken je misschien wel van de roerbakgroente of de groenterijst uit de schappen van Albert Heijn. Vezet vroeg Green Food Lab om de Nederlandse consument te laten zien dat gezond eten met groente gemakkelijk en betaalbaar kan zijn. Wij ontwikkelden daarom een PR en influencer strategie met de focus op foodhacks; handige tips en tricks die laten zien hoe je van de gemaksgroente in een handomdraai een feestje maakt. Groentekoningin De Hippe Vegetariër ontwikkelde vier groentehack video’s en bijpassende recepten die we ter publicatie hebben aangeboden bij de media. Daarnaast verzorgde Green Food Lab een uitgebreide samenwerking met diverse influencers: van selectie tot briefing en van afstemming van de content tot rapportage. Het resultaat? Een breed scala aan foodhack-inspiratie, zichtbaarheid op social en Google én het groentegemakschap als nieuwe place-to-go.

Nederland verrassen met de Tex Mex keuken

Santa Maria is het nummer één Tex Mex merk van Nederland. Santa Maria heeft aan Green Food Lab gevraagd om door middel van PR te laten zien hoe verrassend de kruidige Tex Mex keuken is. Wie lekker eet, zit langer aan tafel en heeft meer aandacht voor elkaar. Daarom inspireren we Nederlandse food & lifestyle media het hele jaar door met Tex Mex recepten van Santa Maria. Aanvullend selecteerden we vijf grote foodbloggers die het hele jaar door aan de slag gaan met de Tex Mex keuken op hun kanalen. Tot slot verrasten we de journalisten van tien Food & Lifestyle redacties met een kleurrijke en compleet verzorgde Tex Mex lunch van Santa Maria. Zo lieten we niet alleen zien hoe lekker en verrassend de Tex Mex keuken kan zijn, maar ook hoe gezellig het is om Tex Mex te eten en zo de tijd te nemen om met elkaar de dag te bespreken.

Oil & Vinegar positioneren als olijfolie & azijn autoriteit

Oil & Vinegar is dé Nederlandse autoriteit op het gebied van olie en azijn. Om dat bekend te maken, gingen wij aan de slag om het Nederlandse medialandschap en het internet te voeden met de mooiste recepten met olie en azijn als ‘key ingredient’. Zo weten we online media, print media en influencers te inspireren. Dit doen we door het aanbieden van goede recepturen en de meest heerlijke pakketten met prachtige food fotografie én het juiste nieuwshaakje, met indrukwekkende mediacoverage als resultaat. Daarnaast vergroten we met verschillende influenceractivaties de zichtbaarheid bij exact de juiste doelgroep. De Hippe Vegetariër geeft dé tips voor het gebruik van olie en azijn, micro influencers verrassen met de meest heerlijke recepten en consumer influencers genereren geweldige word of mouth voor de ultieme barbecue.

influencer campagne 2.0 Flora Plant

Om de nieuwe en 100% plantaardige “roomboter” Flora Plant de keukens van de Nederlandse consument in te brengen heeft Green Food Lab een uitgebreide samenwerking opgestart met een diverse mix aan influencers die allen op hun eigen wijze online zichtbaarheid creëren. Zo heeft de samenwerking met macro influencer De Hippe Vegetariër een groot podium gecreëerd bij het flexitarische en vegetarische Nederlandse publiek, hebben micro-influencers met hun smakelijke receptblogs op persoonlijke wijze laten zien hoe consumenten Flora Plant kunnen gebruiken in de allerlekkerste recepten en hebben consumer/nano influencers via hun reviews en receptposts op Instagram een waanzinnige word of mouth gecreëerd. Nederland weet nu: als boter, maar beter!

De vegetarische primeur van KFC Nederland wereldwijd bekend maken – AWARD WINNING

In aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees 2020 trok KFC de stoute schoenen aan en besloot voor het eerst in Nederland een vegetarisch product op het vaste menu te introduceren én tijdens de Week Zonder Vlees 100% vegetarisch te gaan in het restaurant op het Binnenwegplein in Rotterdam. Green Food Lab was KFC’s partner in dit gewaagde traject: van de eerste test van de Chickenless Chicken Burger, tot het strategische communicatieplan, de messaging en uiteindelijk de honderden publicaties over deze wereldprimeur. Met als kers op de taart een bijzonder interview met Isabel in de Volkskrant over deze bijzondere samenwerking. Een samenwerking én resultaat om trots op te zijn!

ONZE AWARENESS PROJECTEN

BEWUSTWORDING & ACTIVATIE CAMPAGNES | INFORMATIE & CONFRONTATIE

Nationale Week Zonder Vlees campagne – award winning

Wat begon als een klein zaadje in ons hoofd, groeide uit tot een plantje en is sinds 2018 een jaarlijks terugkerende en succesvolle nationale campagne van formaat: de Nationale Week Zonder Vlees. Het doel van deze campagne is Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. En dit lukt! Stap voor stap brengen we een impactvolle gedragsverandering teweeg. Uit cijfers van onderzoeksbureau Blauw blijkt dat maar liefst 46% van de Nederlanders (7,5 miljoen mensen) van de Week Zonder Vlees heeft gehoord. Bovendien deed 14% van de Nederlanders (2,4 miljoen mensen) in 2020 mee aan de Week Zonder Vlees. Dit stimuleert ons om elk jaar opnieuw de Nationale Week Zonder Vlees een groter succes te maken. Kijk hier voor meer informatie en de resultaten.

Concept en communicatiestrategie voor nationale groente- en fruitdag 2021

Op 14 oktober 2021 vond de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag plaats. Deze campagne is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) met als doel om de consumptie van groenten en fruit te stimuleren. Green Food Lab ontwikkelde het concept en de communicatiestrategie voor deze editie. In het kader van het thema nudging introduceerde Green Food Lab een nieuw snackmoment met groente en fruit: de Ga Voor Kleur Break! In lijn met het concept ontwikkelde Green Food Lab de partnertoolkit, 10 groente- en fruit recepten en social media content en zette een mix in van PR en influencers om online buzz te creëren. Een geslaagde aanpak om te zorgen dat niemand op 14 oktober om groenten en fruit heen kon!

#zokanhetook campagne voor plantaardige eiwitten

Green Food Lab heeft met initiatiefnemer Green Protein Alliance de eerste landelijke meerjarencampagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Het doel is om Nederlanders uit te dagen en ze bewust na te laten denken over de keuze voor een dierlijk of plantaardig product én te laten zien welke mogelijkheden er zijn. Centraal in de campagne staat het platform Zokanhetook.nu en de bijbehorende social mediakanalen. Op het platform vindt men recepten en een uitgebreide productendatabase, waarbij we voor bekende dierlijke ingrediënten aangeven welke plantaardige producten consumenten kunnen kiezen en waar ze verkrijgbaar zijn. #zokanhetook zal nog jaren de Nederlander plantaardig inspireren!

ONZE EXPERIENCE PROJECTEN

EVENTS | KOOKWORKSHOPS | FOOD CONCEPTEN | POP-UPS

ONLINE NACHO NIGHT PUBQUIZ MET SANTA MARIA

Sinds 2019 vieren wij elk jaar samen met onze Tex Mex klant Santa Maria International Day of the Nacho op 21 oktober. Voor de 2020 editie heeft Santa Maria Green Food Lab gevraagd een activatie te bedenken waarmee ze Nacho Day volledig konden claimen. En dat hebben we gedaan middels een pubquiz. Dit is namelijk de perfecte activiteit om samen met vrienden te doen én gezamenlijk nacho’s bij te eten. Het feit dat we in de herfst van 2020 in een lockdown zaten hield ons niet tegen om Nacho Day groots te vieren. Samen met Santa Maria en De Andere Quiz faciliteerden we de gratis online Nacho Night Pubquiz waar meer dan 1200 consumenten aan meededen! Een groot succes wat door middel van influencer samenwerkingen, PR en social media nog breder onder de aandacht is gebracht. Nieuwsgierig naar een impressie van de pubquiz? Klik dan hier!

VEGGIE by De Hippe Vegetariër & Sodexo

Sodexo kwam bij ons met de uitdaging om vegetarisch eten een betere en prominentere plek te geven binnen hun assortiment. Met name vanuit de universiteiten bleek hier veel vraag naar. Na meerdere sessies kwam hier VEGGIE by De Hippe Vegetariër uit. Een vegetarische pop-up, helemaal gestyled in een herkenbare eigen VEGGIE-stijl, die flexibel op universiteiten en bedrijfslocaties geïmplementeerd kan worden. De pop-up uitgifte serveert 30 vega(n) gerechten – van soep tot broodje, snack, salade en warme maaltijd – samengesteld door ons in overleg met de Sodexo chefs. Alle gerechten laten zien wat je allemaal kunt met groenten, granen, peulvruchten en noten als basis. Een VEGGIE feestje! Kijk hier voor een rondleiding door VEGGIE op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

#zokanhetook straat op de Huishoudbeurs

Op de Huishoudbeurs lieten wij 200.000 vrouwen kennismaken met plantaardig eten in samenwerking met de Green Protein Alliance. In de heuse #zokanhetook-straat inspireerden we de bezoekers volop door hen producten te laten proberen van Bonduelle, SoFine, Next Foods, HAK, Garden Gourmet en BOON, want proeven is geloven! De honderden plantaardige goodiebags, de Plantaardige Pubquiz gepresenteerd door Isabel, vrolijke polaroidfoto’s en inspirerende receptkaarten gaven de bezoekers genoeg mogelijkheden en motivatie om ook thuis plantaardiger te gaan koken, want #zokanhetook!

VEGGIE festival Amsterdam

Op 15, 16 en 17 juni 2018 vond het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Dit is het meest eigentijdse food festival van eigen bodem, opgezet in samenwerking met Green Food Lab. VEGGIE festival gelooft net als wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom wilden we de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken. VEGGIE festival is een initiatief van AME-EVENTS, in samenwerking met De Hippe Vegetariër. Terwijl de organisatie zich bekommerde om de juiste locatie, sfeer en tunes, zorgden wij voor een fantastische foodparade, de juiste partners en dachten mee over de perfecte VEGGIE programmering.

ONZE EDUCATION PROJECTEN

STARTUP-PROGRAMMA | KEY NOTE SPEAKER | GUEST LECTURER

Social media cursus Vleesminderen in 15 dagen

We eten nog steeds te veel vlees, en het flexitarisme in Nederland blijft oppervlakkig van aard als we Hans Dagevos  mogen geloven. Daarom ontwikkelde Green Food Lab, als verdiepingsslag op de Nationale Week Zonder Vlees, een social media cursus Vleesminderen in 15 dagen. Om alle Nederlanders die structureel aan de slag willen met het verminderen van hun vleesconsumptie te begeleiden naar een blijvend gedragsverandering – gewoon vanuit huis. Dus zou je wel wat minder vlees willen eten, maar lukt het niet? Volg dan de social media cursus Vleesminderen in 15 dagen. Middels video’s, recepten en tips maakt Isabel je wegwijs in de supermarkt, in de keuken en helpt ze je de praktische uitdagingen te overwinnen. Met haar hulp, eet je straks gemakkelijk en met plezier minder vlees!

Food Startup Communications Lab

Green Food Lab gelooft in de kracht van start-ups. Wij zijn van mening dat veel duurzame en innovatieve producten en ideeën bij start-ups liggen. Echter blijven veel van deze verhalen vaak onderbelicht. Met ons Food Start-up Communications Lab helpen wij vijf start-ups een jaar lang met het op orde krijgen van hun key messaging, om vervolgens hun product in de spotlight te zetten via media, influencers, events en social inhakers. Green Food Lab opereert als verlengde van het start-up team en samen zorgen we voor succes. Door middel van kwartaal workshops stomen we de start-ups klaar om na het jaar hun eigen boontjes te doppen, óók op communicatievlak. We gaan jaarlijks met twee groepen van start: begin van het nieuwe jaar en mid zomer. Dus ben jij of ken jij een food start-up met grote ambities die klaar is voor de volgende stap? Meld je aan!

KEY NOTE SPEAKER en interactieve sessies

Regelmatig wordt Isabel gevraagd als key note speaker op congressen of conferenties, of voor het leiden van een interactieve sessie over gezond(er) eten. Zo was Isabel aanwezig op De Nationale Gezondheidsbeurs om alle vragen over vegetarisch en veganistisch eten te beantwoorden. Stond Isabel als een van de drie ‘Foodies of the Future’ op het podium tijdens het Nationaal Food Congres 2017. Verzorgde Isabel voor Sligro in het Zin Inspiratielab een interactieve sessie voor fastfood ondernemers over het verduurzamen van hun snackassortiment. Was Isabel als ‘vegetarische consultant’ aanwezig op de Libelle Zomerweek om bezoekers kennis te laten maken met de producten van Vivera. En gaf ze in samenwerking met de MAGGI chef een kookworkshop om vleeseters te laten zien dat een dagje geen vlees lekker en makkelijk kan zijn.

Green Food Lab is trots op

"Don’t wait for a better world.
It is up to you. You may even find the
solution at the end of your fork"