Selecteer een pagina

Vijf pijlers. Eén missie.

Strategie, content, foodcreatie, activatie en campagnes
om meer plantaardig het nieuwe normaal te maken.

STRATEGIE

De juiste basis, daar begint het mee. Daarom beginnen we met het vinden van de juiste woorden voor jouw merk of product en een communicatieplan op maat, of dit nu voor consumenten, retail of foodservice is!

Klik voor meer

CONTENT

Een teaser die je naar binnen trekt. Een verhaal dat je aan het denken zet. Social media posts die vragen om geliked te worden. Voor minder doen we het niet!

Klik voor meer

FOODCREATIE

Proeven is geloven, zeker als het om plantaardig gaat. Daarom maken wij recepten waar iedereen mee aan de slag kan, met foto’s en video’s van gerechten die je van het scherm af wilt eten.

Klik voor meer

ACTIVATIE

Met ons ijzersterke PR- & influencernetwerk zorgen wij op creatieve wijze dat jouw verhaal de doelgroep activeert. Met de juiste content, via de juiste kanalen, op het juiste moment!

Klik voor meer

CAMPAGNES

Mensen in beweging brengen, daar zijn we goed in. Wij maken de consument op positieve wijze bewust van de beweegredenen om plantaardiger, gezonder en duurzamer te eten. Zonder met het vingertje te wijzen!

Klik voor meer

ONZE STRATEGIE PROJECTEN

COMMUNICATIE & PRODUCTSTRATEGIE | MESSAGING | POSITIONERING | ADVIES & IDEATION SESSIES

INTRODUCTIE EN ACTIVATIE VAN BONDUELLE BELOOFT

Bonduelle heeft Green Food Lab gevraagd hen te ondersteunen bij de introductie en activatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen in Nederland. Wij gingen daarom aan de slag met de uitwerking van 7 concrete en tastbare beloftes over duurzame landbouw en duurzame voeding en de bijbehorende communicatie- en introductiestrategie. Green Food Lab schreef voor deze beloftes de messaging en uitgebreide Q&A ter voorbereiding van de publieke introductie. We creëerden 5 duurzame recepten, 3 inhoudelijke artikelen, zetten een Word of Mouth campagne op met influencers, en gingen langs verschillende media en influencers met een olijfboom, die symbool stond voor de groeiende en bloeiende beloftes van Bonduelle. Dat leidde tot talloze publicaties en een geslaagde introductie van Bonduelle Belooft.

Nurishh: plantaardig voor de hele familie

Families moeten samen kunnen genieten van lekker eten, ongeacht eetwensen of allergieën. Dat is de visie van Nurishh, een merk met plantaardige alternatieven voor kaas. Wij hielpen Nurishh bij de introductie op de Nederlandse markt, met een combinatie van PR, influencers en socialmedia-activiteiten. Daarnaast creëerden we vijf heerlijke familiegerechten met Nurishh in de hoofdrol. We stuurden media een persbericht, bezochten hen op een redactietour en verrasten media en influencers met picknickpakketten. Om ervoor te zorgen dat Nurishh ook op social media duidelijk zichtbaar was, hebben we alle social kanalen voor Nurishh in Nederland opgezet en posten we elke week met heel veel plezier heerlijke en kleurrijke content!

KEYNOTE SPEAKER en interactieve sessies

Green Food Lab is sinds haar begin dagelijks bezig met (plantaardige) voeding en is daarom expert in de niche van green food. Vanuit deze expertise worden we regelmatig gevraagd als keynote speaker op congressen of conferenties, of voor het leiden van een interactieve sessie over gezond(er) eten. Zo waren we aanwezig op De Nationale Gezondheidsbeurs om alle vragen over vegetarisch en veganistisch eten te beantwoorden. Verzorgden we voor Sligro in het Zin Inspiratielab een interactieve sessie voor fastfood-ondernemers over het verduurzamen van hun snackassortiment. Waren we als ‘vegetarische consultant’ aanwezig op de Libelle Zomerweek om bezoekers kennis te laten maken met de producten van Vivera. En gaven we in samenwerking met de MAGGI chef een kookworkshop om vleeseters te laten zien dat een dagje geen vlees lekker en makkelijk kan zijn. Onze expertise maakt ons sterk!

Food Startup Communications Lab

Green Food Lab gelooft in de kracht van start-ups. Wij zijn van mening dat veel duurzame en innovatieve producten en ideeën bij start-ups liggen. Echter blijven veel van deze verhalen vaak onderbelicht. Met ons Food Start-up Communications Lab helpen wij vijf start-ups een jaar lang met het op orde krijgen van hun key messaging, om vervolgens hun product in de spotlight te zetten via media, influencers, events en social inhakers. Green Food Lab opereert als verlengde van het start-up team en samen zorgen we voor succes. Door middel van kwartaal workshops stomen we de start-ups klaar om na het jaar hun eigen boontjes te doppen, óók op communicatievlak. We gaan jaarlijks met twee groepen van start: begin van het nieuwe jaar en mid zomer. Dus ben jij of ken jij een food start-up met grote ambities die klaar is voor de volgende stap? Meld je aan!

ONZE CONTENT PROJECTEN

CONTENT | SOCIAL MEDIA | MAGAZINES

BEYOND MEAT: MENU’S VOOR ECHTE VLEESETERS

Tijdens de Week Zonder Vlees 2021 wilde Beyond Meat de vleeseters van Nederland helpen de stap naar plantaardig makkelijker te maken. Want waarom een week zonder vlees, als het ook een week mét (plantaardig) vlees kan zijn? Green Food Lab bedacht hiervoor een activatie en zette in samenwerking met Hokra de website weekzondervleesmetvlees.nl op. Kern van de website is de test: ‘Welk type vleeseter ben jij?’. Green Food Lab creëerde 4 weekmenu’s op maat, afgestemd op de uitslag van de test. Deze activatie jaagden we aan via een Influencer Campagne gefocust op engagement en een Word of Mouth campagne met Consumer Influencers, die hun eigen type vleeseter onthulden en aan de slag gingen met hun persoonlijke weekmenu. Een geslaagde activatie om Nederland op een relevante en aantrekkelijke manier kennis te laten maken met het assortiment van Beyond Meat!

INSPIRATIEMAGAZINE OM B2B KLANTEN TE BEREIKEN

Le Duc Fine Food is de producent van veggie snacks die over de hele wereld verkocht worden aan B2B partners zoals horecaketens en QSR restaurants. Le Duc wil deze klanten inspireren om vegetarische snacks te serveren aan hun gasten. Green Food Lab ontwikkelt daarom in opdracht van Le Duc kwartaalmagazines en bijbehorende nieuwsbrieven van A tot Z. De interactieve online magazines staan boordevol recepten, serveertips en aansprekende artikelen over wereldtrends en de verrassende teelt en productie van de snacks. De aantrekkelijke foodfotografie en het vrolijke design maken de magazines niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel zeer aantrekkelijk. De magazines hebben zich bewezen als onmisbaar bij het contact met (potentiële) klanten, omdat ze inspireren én activeren tot het creatieve verwerken van de vegetarische producten van Le Duc.

Social media presence

Anno nu is het essentieel om op een aantrekkelijke manier zichtbaar te zijn op de juiste social media kanalen. Dit vraagt om een specifieke expertise en continue aandacht. Wij bedenken een passende social strategie en tone of voice voor jouw merk, ontwerpen een herkenbare beeldidentiteit, zorgen voor een continue stroom aan nieuwe inspirerende posts en managen de online community. Zo helpen we je de juiste doelgroepen te bereiken en zorgen we voor meer naamsbekendheid. Dit doen we niet alleen organisch maar ook door gerichte online advertentie-campagnes in te zetten die bijdragen aan jouw doelstellingen. Bekijk de aantrekkelijke en representatieve online visitekaartje van onze klanten #zokanhetook, TildaNurishh en Santa Maria op Facebook, Instagram en Pinterest.

DE VEGA ATLAS (kookboek)

Indonesische jackfruitrendang, Braziliaanse Feijão Tropeiro, Filipijnse mungbonenstoof… Wereldkeukens hebben zoveel heerlijke gerechten te bieden! Na de Vegabijbel, hét naslagwerk voor vegaliefhebbers, bracht Isabel Boerdam in 2022 het kookboek de Vega Atlas uit. Isabel neemt je in het boek mee op een culinaire reis rond de wereld. In het boek staan maar liefst 160 vega(n) recepten, allemaal geïnspireerd door klassiekers uit alle werelddelen. Het foodteam van Green Food Lab bracht uren hakkend en bakkend door in de keuken en er waren veel proefsessies en bezoekjes aan de supermarkt voor nodig, maar het resultaat is er een om trots op te zijn! Ga aan de slag met gerechten als Deens smørrebrød en Libanese Mezze en ontdek wat wereldkeukens te bieden hebben!

ONZE FOODCREATIE PROJECTEN

RECEPTONTWIKKELING | FOODSTYLING | FOODFOTOGRAFIE | FOODVIDEO’S

Dehippevegetarier.nl (blog)

In september 2013 startte Isabel Dehippevegetarier.nl: een dagelijks Food & Lifestyle blog voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Dit was het allereerste begin van alles wat nu Green Food Lab is. Inmiddels is dehippevegetarier.nl hét grootste vegetarische platform van Nederland met ruim 300.000 unieke bezoekers per maand en ruim 85K volgers op social media. Je vindt er dagelijks fantastische vegetarische recepten die ook de vleeseter zullen verrassen. Ook helpen we onze lezers op weg in de wondere wereld van groenten, peulvruchten en vleesvervangers. We helpen onze lezers bewust te kiezen en gezond bourgondisch te genieten! Neem een kijkje op dehippevegetarier.nl of klik hier voor de adverteerdersmogelijkheden.

Creatieve receptontwikkeling en fotografie

We ontwikkelen en fotograferen regelmatig aantrekkelijke recepten met de producten van onze klanten. Deze worden geplaatst op hun eigen kanalen zoals social media, website of magazine. Ook bieden we deze recepten met een relevant nieuwshaakje aan voor publicatie bij Food & Lifestyle media. Op deze manier zetten we onze klant in de spotlight en ontzorgen we de journalisten met goede content. Van pannenkoeken tot BBQ, witte asperges, kerstontbijt, picknick of topsportrecepten. Ook publiceren we in opdracht van onze klanten recepten op ons blog De Hippe Vegetariër, zo werkten we met tientallen merken samen waaronder Philips, Becel, JUMBO,  SoFine, Lassie, Bolletje en Fair Trade Original. Klik hier voor ons portfolio!

ONZE ACTIVATIE PROJECTEN

PRODUCT & BRAND PR | MEDIA CONTENT | REDACTIETOURS | PERSEVENTS | INFLUENCER ACTIVATIES

De vegetarische primeur van KFC Nederland wereldwijd bekend maken – AWARD WINNING

In aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees 2020 trok KFC de stoute schoenen aan en besloot voor het eerst in Nederland een vegetarisch product op het vaste menu te introduceren én tijdens de Week Zonder Vlees 100% vegetarisch te gaan in het restaurant op het Binnenwegplein in Rotterdam. Green Food Lab was KFC’s partner in dit gewaagde traject: van de eerste test van de Chickenless Chicken Burger, tot het strategische communicatieplan, de messaging en uiteindelijk de honderden publicaties over deze wereldprimeur. Met als kers op de taart een bijzonder interview met Isabel in de Volkskrant over deze bijzondere samenwerking. Een samenwerking én resultaat om trots op te zijn!

ONLINE NACHO NIGHT PUBQUIZ MET SANTA MARIA

Sinds 2019 vieren wij elk jaar samen met onze Tex Mex klant Santa Maria International Day of the Nacho op 21 oktober. Voor de 2020 editie heeft Santa Maria Green Food Lab gevraagd een activatie te bedenken waarmee ze Nacho Day volledig konden claimen. En dat hebben we gedaan middels een pubquiz. Dit is namelijk de perfecte activiteit om samen met vrienden te doen én gezamenlijk nacho’s bij te eten. Het feit dat we in de herfst van 2020 in een lockdown zaten hield ons niet tegen om Nacho Day groots te vieren. Samen met Santa Maria en De Andere Quiz faciliteerden we de gratis online Nacho Night Pubquiz waar meer dan 1200 consumenten aan meededen! Een groot succes wat door middel van influencer samenwerkingen, PR en social media nog breder onder de aandacht is gebracht. Nieuwsgierig naar een impressie van de pubquiz? Klik dan hier!

ZICHTBAARHEID CREËREN VOOR TILDA RIJST IN DE NEDERLANDSE MARKT

Tilda Basmati is de champagne onder de rijst – en dat mag gezien worden! Daarom vroegen zij Green Food Lab om mee te denken over een communicatie en introductie-strategie voor Tilda in de Nederlandse markt. Green Food Lab zette het verhaal van Tilda op papier en introduceerde het merk met succes bij Nederlandse media, influencers en consumenten door precies dat te laten zien waar Tilda voor staat: smaak, kwaliteit en veelzijdigheid. Sinds de introductie is Green Food Lab de vaste partner van Tilda in Nederland; van receptontwikkeling, fotografie en PR-activiteiten tot influencer samenwerkingen en het managen van social media.

​DE HONINGTOMATEN® VAN LOOYE KWEKERS IN DE SPOTLIGHT

Looye Kwekers ken je misschien wel van de Honingtomaten®; deze tros-cherrytomaten met unieke, honingzoete smaak zijn een van de meest premium tomaten op de markt. Om de bekendheid van deze tomaten te verhogen vroeg Looye Green Food Lab om bereik, engagement en word of mouth te creëren binnen een voor hen relevante doelgroep. Middels receptontwikkeling, PR, influencer samenwerkingen en een receptserie op De Hippe Vegetariër liet Green Food Lab Nederland zien hoe je met slechts 5 ingrediënten (en natuurlijk de Honingtomaten®!) gemakkelijk én smaakvol een goede start kon maken na de zomervakantie. Een succesvolle samenwerking die zich heeft voortgezet!

VEGAN SNACKS OP CREATIEVE EN SEXY WIJZE ONDER DE AANDACHT BIJ MEDIA EN INFLUENCERS

BioToday vertaalt healthy food naar toegankelijke producten voor ieder moment van de dag. Green Food Lab bracht hun vegan snacks op creatieve wijze onder de aandacht, in lijn met hun eigen sexy ‘Make Love’ campagne. Wij ontwikkelden hiervoor ware foodporn recepten om je vingers bij af te likken, schreven een inspirerend content piece over vegan snacks én stelden een spannend pakketje samen. We stuurden media en influencers een mysterieus, anoniem kaartje met een sleutelcode en sexy Spotify-playlist als teaser toe. De week erop verrasten we hen met een vergrendeld pakket dat geopend kon worden met de code. De lovende reacties van de media en influencers en de booming publicatieresultaten bewijzen dat een creatief out-of-the-box idee scoort!

Boost je weerstand campagne voor Zespri

Samen met kiwimerk Zespri bedachten we de campagne Boost je weerstand, om Nederland bewust maken van de gezondheidsvoordelen van de kiwi. Hiervoor hebben we een gecombineerde PR en influencer campagne opgezet. We deelden gezonde recepten en een inhoudelijk achtergrondartikel over een goede weerstand geschreven door Patricia Ploeger van GezondaanBod met lifestyle en food media. Ook stuurden we naar 40 media en influencers ‘weerstandboost’ pakketten en zetten we succesvolle samenwerkingen op met 5 macro influencers en 100 consumer influencers. Hiermee hebben we Zespri op de kaart gezet als waardevolle informatiebron en de kiwi als een effectief hulpmiddel voor een betere weerstand!

FOODHACKS VOOR KONINKLIJKE VEZET

Koninklijke Vezet is Europa’s grootste speler op het gebied van gemaksgroente en ken je misschien van de roerbakgroente of de groenterijst uit de schappen van Albert Heijn. Vezet vroeg Green Food Lab om de Nederlandse consument te laten zien dat gezond eten met groente gemakkelijk en betaalbaar kan zijn. Wij ontwikkelden daarom een PR- en influencerstrategie met de focus op handige tips en tricks die laten zien hoe je van de gemaksgroente in een handomdraai een feestje maakt. We ontwikkelden vier groentehack video’s en bijpassende recepten die we ter publicatie aanboden bij de media. Daarnaast gingen we een samenwerking aan met influencers: van selectie tot briefing en van afstemming van de content tot rapportage. Het resultaat? Zichtbaarheid op social en Google én het groentegemakschap als nieuwe place-to-go.

jackfruit pop-up bar voor rootzz of nature

Ken jij jackfruit al? Deze stekelige vrucht groeit aan metershoge junglebomen o.a. in India en Sri Lanka. Rootzz of Nature maakt heerlijke vleesvervangers van de jonge jackfruit en wilde jackfruit ook in Nederland op de kaart zetten. En hoe doe je dat beter dan mensen zelf te laten proeven en ervaren? Daarom opende Rootzz of Nature samen met Green Food Lab dé jackruit pop-up bar van Nederland, in hartje Amsterdam. Een weekend lang konden bezoekers heerlijke jackfruitgerechten proeven van chef Naresh Ramdjas. Green Food Lab bedacht hiervoor het concept, selecteerde de locatie en de chef en was verantwoordelijk voor de PR, influencersamenwerkingen en social media. Dat smaakt naar meer!

#zokanhetook straat op de Huishoudbeurs

Op de Huishoudbeurs lieten wij 200.000 vrouwen kennismaken met plantaardig eten in samenwerking met de Green Protein Alliance. In de heuse #zokanhetook-straat inspireerden we de bezoekers volop door hen producten te laten proberen van Bonduelle, SoFine, Next Foods, HAK, Garden Gourmet en BOON, want proeven is geloven! De honderden plantaardige goodiebags, de Plantaardige Pubquiz gepresenteerd door Isabel, vrolijke polaroidfoto’s en inspirerende receptkaarten gaven de bezoekers genoeg mogelijkheden en motivatie om ook thuis plantaardiger te gaan koken, want #zokanhetook!

JULIA’S PASTA BOLOGNESE DEFINITIEF VEGA(N)

Om de definitieve vervanging van Julia’s traditionele pasta bolognese naar een vega(n) variant te introduceren, zette Green Food Lab een communicatiemix in van PR en influencers. Met deze mix creëerden we een aandachtspiek rondom de introductieweek van de nieuwe pasta, die tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel met een korting te verkrijgen was. Met 2 macro influencers en 25 consumer influencers zorgden we ervoor dat mensen massaal naar NS stations gingen om de nieuwe plantaardige bolognesesaus van Julia’s te proeven. Door middel van een newsflash brachten we het verhaal onder de aandacht bij 150 media. Een mooie, doeltreffende manier om deze unieke stap in de foodservice uit te lichten!

ONZE CAMPAGNES

CAMPAGNES | BEWUSTWORDING & ACTIVATIE

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel campagne

Sinds 2018 is de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een jaarlijks terugkerende en succesvolle nationale campagne van formaat. Het doel van de campagne? Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees en zuivel eten en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. En dit lukt! Stap voor stap brengen we samen met zo’n 80 partners een impactvolle gedragsverandering teweeg. Uit cijfers van onderzoeksbureau Blauw blijkt dat maar liefst 63% van de Nederlanders (bijna 9 miljoen mensen) van de Week Zonder Vlees & Zuivel heeft gehoord. Bovendien deed 1 op de 5 Nederlanders (19%) in 2022 mee aan het initiatief. Dit stimuleert ons om elk jaar opnieuw de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een groter succes te maken. Kijk hier voor meer informatie en de resultaten.

Concept en communicatiestrategie voor nationale groente- en fruitdag 2021

Op 14 oktober 2021 vond de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag plaats. Deze campagne is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) met als doel om de consumptie van groenten en fruit te stimuleren. Green Food Lab ontwikkelde het concept en de communicatiestrategie voor deze editie. In het kader van het thema nudging introduceerde Green Food Lab een nieuw snackmoment met groente en fruit: de Ga Voor Kleur Break! In lijn met het concept ontwikkelde Green Food Lab de partnertoolkit, 10 groente- en fruit recepten en social media content en zette een mix in van PR en influencers om online buzz te creëren. Een geslaagde aanpak om te zorgen dat niemand op 14 oktober om groenten en fruit heen kon!

#zokanhetook campagne voor plantaardige eiwitten

Green Food Lab heeft met initiatiefnemer Green Protein Alliance de eerste landelijke meerjarencampagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Het doel is om Nederlanders uit te dagen en ze bewust na te laten denken over de keuze voor een dierlijk of plantaardig product én te laten zien welke mogelijkheden er zijn. Centraal in de campagne staat het platform Zokanhetook.nu en de bijbehorende social mediakanalen. Op het platform vindt men recepten en een uitgebreide productendatabase, waarbij we voor bekende dierlijke ingrediënten aangeven welke plantaardige producten consumenten kunnen kiezen en waar ze verkrijgbaar zijn. #zokanhetook zal nog jaren de Nederlander plantaardig inspireren!

Green Food Lab is trots op

Awards Green Food Lab

"Don’t wait for a better world.
It is up to you. You may even find the
solution at the end of your fork"