Graag stellen we ons team aan je voor!

Gedreven om positief bij te dragen, een verfrissende kijk, een heldere aanpak en samen sterker zijn de waarden die onze bedrijfscultuur typeert. In ons vind je een unieke partner in deze snelgroeiende wereld van duurzame voeding.

Isabel Boerdam

Founder

 

Kim Zoon

Managing Director

 

Jody Vermeij

Client Director

   

Margot van Hout

Strategy Director

 

Wouter Staal

ESG strateeg

Lotte Kuijsters

Senior Client Manager

Suzanne Jekel

Senior Client Manager

LOÏS TER VELDE

Junior Client Manager

JITSKE IJLSTRA

Copywriter

Patricia Ploeger

Diëtist

Robin Walrecht

Food Fotograaf

Léonie Koker

Receptontwikkelaar

Sien van Tol

Copywriter

Kim van der Vliet

Office Manager

Laura Bolczek

Designer

Green Food Lab groeit en bloeit!

COMMUNICATIONS & STRATEGY MANAGER

Hou jij ervan om in een dynamische omgeving te werken en elke dag iets anders te doen? Krijg je er energie van om voor verschillende klanten de dagelijkse steun en toeverlaat te zijn? Ben jij iemand die het leuk vindt om zowel je organisatorische skills als inhoudelijke skills te combineren? En heb je een grote liefde voor een duurzaam voedselsysteem? Dan is Green Food Lab op zoek naar jou!

Wij zoeken een Communications & Strategy Manager die kennis heeft van corporate communicatie en reputatiemanagement en ieder communicatieproject van A tot Z tot een goed einde weet te brengen. Hierbij maak je gebruik van jouw eigen kennis, plus de specialistische kennis die binnen ons bureau aanwezig is. Ben jij degene die ons groeiende bureau komt versterken?

Over Green Food Lab
Green Food Lab is een missie gedreven en B Corp gecertificeerd Food Consultancy & Communicatiebureau gespecialiseerd op het snijvlak van voeding en duurzaamheid. We zijn strategisch sparringpartner en verhalenverteller voor food merken in transitie naar een duurzamere voedselketen, of dit nu start-ups of corporates zijn met een B2B of B2C focus. Iedere oprechte stap in de goede richting krijgt van ons een podium. Zo brengen we – samen met onze klanten – consumenten in beweging en dragen bij aan de wereld van de toekomst. Onze missie luidt dan ook: Feeding the future with stories. Dit is waar we iedere dag voor op staan en als team voor inzetten. 

Bij Green Food Lab werken we vanuit onze vier cultuurwaarden: gedreven om positief bij te dragen, verfrissende kijk, heldere werkwijze en samen sterker. We vinden het belangrijk dat iedere werknemer zich hierin kan herkennen. 

Wat ga je doen als Communications & Strategy Manager bij Green Food Lab?
Iedere klant is anders en ook iedere opdracht vraagt een andere aanpak. Zo ben je de ene dag bezig met een messaging sessie en de volgende dag met een groot duurzaamheidsvraagstuk. We vragen hierin een ondernemende, oplossingsgerichte mindset, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de volgende werkzaamheden:

– Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en zorgt ervoor dat projecten met een soepel proces en goed resultaat worden afgerond. Je houdt hierbij overzicht over de budgetten en planning van de projecten waar je verantwoordelijk voor bent;

– Je neemt, naast de rol van project owner, ook de inhoudelijk adviserende rol op je. Je denkt mee met de klant, stuurt de klant en werkt aan strategische plannen voor je klant;

– Als project owner zorg je dat alle key opinion leaders bij een project, van journalisten tot influencers tot wetenschappers, betrokken worden, de juiste informatie krijgen en optimaal werk leveren voor jouw klanten;

– Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de foodsector en op het gebied van duurzaamheidscommunicatie, en zet deze kennis in voor jouw klanten. Je bent als eerste op de hoogte van nieuwe publicaties en rapporteert deze nauwkeurig aan je klant;

– Je investeert in een langdurige relatie met je klanten, denkt (proactief) met ze mee en spot kansen in de markt.

– Goed bent in het managen van stakeholderrelaties en kan beargumenteren waarom jouw strategisch advies de beste keuze is.

– Overzicht houdt over de budgetten en planning van de projecten waar je verantwoordelijk voor bent.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een communicatieprofessional met minimaal 4 jaar werkervaring binnen Corporate PR en stakeholder management. Wij vragen om iemand die zelfstandig meerdere (kort- en langlopende) projecten tegelijk kan uitvoeren en het overzicht kan bewaren. Dit betekent dat je:

– Minimaal 4 jaar werkervaring hebt op het gebied van corporate communicatie, reputatie management en PR.

– Analytisch sterk bent, je weet een briefing om te toveren in een effectief communicatieplan.

– Uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden bezit (NL en ENG);

– Energieke, stressbestendige, flexibele aanpakker, die niet voor één gat te vangen is en oplossingsgericht denkt;

– Ervaring en affiniteit hebt met food en duurzaamheid;

– Bureau-ervaring is een grote pré;

– In het bezit bent van een rijbewijs.

Hoe ziet je werkweek eruit?
Je werkt vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam, op de Entrepotdok vlakbij Artis. Daar werk je samen met een jong team van like-minded communicatieprofessionals, food en duurzaamheid specialisten. De werkdagen zijn dynamisch en afwisselend, dus je dag kan er soms compleet anders uitzien dan je ’s ochtends denkt maar we vergeten nooit om te lachen én goed te eten!

Wij bieden:
– Startdatum: in overleg
– 12 maanden contract met uitzicht op verlenging;
– Minimaal 32 uur per week (drie dagen per week op kantoor);
– €3500,- tot €4000,- bruto per maand o.b.v. fulltime (afhankelijk van ervaring en competenties);
25 vakantiedagen per jaar + 2 flexibel in te zetten feestdagen;
– Salaris is inclusief vakantiegeld, exclusief reiskostenvergoeding en bonusregeling;
– Er is geen pensioenregeling;
– Dagelijkse teamlunch, goede koffie en borrels;
– Jaarlijks teamuitje met overnachting en onvergetelijk kerstfeest.

Interesse?
Herken jij je in dit plaatje? Gaat je hart sneller kloppen van deze vacature en kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Mail dan je CV en motivatie naar: isabel@greenfoodlab.nl

Stagiair PR & Influencers

Ben jij actief op social media, volg je food bloggers en influencers op de voet en zou je het leuk vinden om actief contact met ze te onderhouden? Vind je het leuk om het team te ondersteunen bij uiteenlopende PR-projecten en ben jij een echte foodie? Dan is Green Food Lab op zoek naar jou! Wij zoeken een stagiair die ons kan ondersteunen bij het contact met food influencers voor onze klanten, en het organiseren van evenementen en introducties van nieuwe producten of merken. 

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste communicatiestudent met interesse in plantaardige voeding en duurzaamheid. Je werkt in een jong team met 25 collega’s vanuit ons kantoor in Amsterdam, gelegen naast Artis. Je hebt affiniteit met food, influencers, magazines en social media. Je werkt nauwkeurig en schrijft foutloos Nederlands. Je vindt het leuk om voor een jong, gepassioneerd bedrijf te werken. 

Wat ga je doen?
Als PR & Influencers Stagiair ga je helpen bij het opzetten van influencercampagnes voor diverse foodmerken om zo de mooiste content te genereren. Denk hierbij aan het zoeken en benaderen van influencers met het verzoek te communiceren over een productlancering of het bijwonen van een pop-up event. Tijdens de campagne onderhoud je contact met de influencers en monitor je de publicaties van de influencers maar ook publicaties die in de media verschijnen. Na afloop van het piekmoment of de activatie verzamel je de resultaten en maak je ze op in een rapportage zodat de klant in één oogopslag kan zien hoe het project gescoord heeft! Ook ben je actief betrokken bij het samenstellen, inpakken en versturen van perspakketten voor media en influencers. Je ondersteunt in diverse activiteiten, van redactietour tot het representeren van een merk op een beurs of festival. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij andere teams mee te kijken. Zo kan het zomaar zijn dat je een keer meekookt in de keuken, een artikel schrijft voor het foodblog De Hippe Vegetariër of helpt bij het schrijven van creatieve social posts. 

Wij bieden:
– Fulltime meewerkstage met focus op PR en influencers
– De mogelijkheid om mee te kijken bij de andere pilaren in het bedrijf
– Periode: 2-3 maanden in de zomer of 5-6 maanden met start in februari of september
– Minimaal 32 uur, desgewenst twee thuiswerkdagen bij 40 uur
– Stagevergoeding van €450 euro per maand (o.b.v. 40 uur per week)
– Een gezellig team met communicatieprofessionals en foodspecialisten
– Dagelijkse teamlunch, goede koffie én iedere maand een Gin-Tonic borrel 

Interesse?
Ben jij een ondernemende, outgoing student met een achtergrond in communicatie en een CV dat blijk geeft van een gezonde werklust en relevante nevenactiviteiten? Ben je enthousiast om in ons team aan de slag te gaan? Mail dan je CV en motivatie naar: kim.vandervliet@greenfoodlab.nl. 

Stagiair Copy & Content

Houd jij van schrijven en volg je media en magazines op het gebied van voeding en duurzaamheid op de voet? Lijkt het je geweldig om mee te schrijven aan uitdagende projecten, zoals artikelen voor de pers en (online) magazines? Dan is Green Food Lab op zoek naar jou! Wij zoeken een stagiair die ons kan ondersteunen bij het schrijven van copy en content met duurzame voeding als hoofdonderwerp. 

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste universitaire student in communicatie of tekstschrijven, met interesse in plantaardige voeding en duurzaamheid. Je werkt in een jong team met 25 collega’s vanuit ons kantoor in Amsterdam, gelegen naast Artis. Je hebt een passie voor schrijven en interesse in communicatie en social media. Je bent in staat in korte tijd een onderwerp te onderzoeken, informatie te verzamelen, kritisch te selecteren en de hoofdgedachte te vangen in een artikel. Je werkt zeer nauwkeurig en schrijft foutloos Nederlands en Engels.  

Wat ga je doen?
Als Copy & Content Stagiair ga je aan de slag met het schrijven van inhoudelijke teksten, geschikt voor (online) magazines, nieuwsbrieven en persberichten voor klanten en eigen initiatieven. Vervolgens ga je diverse content, zoals recepten en artikelen, redigeren en klaarzetten voor publicatie in o.a. WordPress. Ook help je bij het opzetten van campagnes en influencersamenwerkingen, waarvoor je tijdens de voorbereiding influencers selecteert en benadert. Tijdens de campagneperiode onderhoud je het contact en monitor je de resultaten en na afloop maak je hiervan een mooie rapportage voor de klant. Verder ondersteun je het team met jouw tekstvaardigheid en scherpe oog voor taal. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij andere teams mee te kijken. Zo kan het zomaar zijn dat je een keer de handen uit de mouwen steekt om te helpen in de keuken, op social op zoek gaat naar influencers of meehelpt met het inpakken van perspakketten. 

Wij bieden:
– Fulltime meewerkstage met focus op copy en content
– De mogelijkheid om mee te kijken bij de andere pilaren in het bedrijf
– Periode: 2-3 maanden in de zomer of 5-6 maanden met start in februari of september
– Minimaal 32 uur, desgewenst twee thuiswerkdagen bij 40 uur
– Stagevergoeding van €450 euro per maand (o.b.v. 40 uur per week)
– Een gezellig team met communicatieprofessionals en foodspecialisten
– Dagelijkse teamlunch, goede koffie én iedere maand een Gin-Tonic borrel 

Interesse?
Ben jij een ondernemende, outgoing student met een achtergrond op het gebied van communicatie en/of tekst en een CV dat blijk geeft van een gezonde werklust en relevante nevenactiviteiten? Ben je enthousiast om in ons team aan de slag te gaan? Mail dan je CV en motivatie naar: kim.vandervliet@greenfoodlab.nl 

Stagiair Copy & Social

Houd jij van schrijven en volg jij je favoriete influencers op het gebied van voeding en duurzaamheid op de voet? Lijkt het jou geweldig om mee te schrijven aan creatieve social copy met duurzame voeding als hoofdonderwerp? Dan is Green Food Lab op zoek naar jou! Wij zoeken een stagiair die ons kan ondersteunen bij het managen van verschillende socialmedia-kanalen. 

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste student in (online) communicatie, multimediadesign of creative business, die ons kan helpen bij het managen van de social kanalen van ons en onze klanten. Je werkt in een jong team met 25 collega’s vanuit ons kantoor in Amsterdam, gelegen naast Artis. Je hebt interesse in plantaardige voeding en duurzaamheid en bent een creatieve schrijver met vlotte pen. Je werkt zeer nauwkeurig en schrijft foutloos Nederlands en Engels. Ervaring met het opmaken van visuals in Canva of InDesign is een pre.  

Wat ga je doen?
Als Copy & Social Stagiair ga je aan de slag met het creëren van eigentijdse, herkenbare socialmedia-content voor klanten en onze eigen kanalen. Je schrijft creatieve teksten voor op social, die ook ingezet kunnen worden op websites, blogs of andere platformen. Je zoekt het beeld uit, kiest de recepten en gaat samenwerkingen aan met influencers. Vervolgens plan je de posts in op diverse socialmedia-kanalen (o.a. Facebook, Instagram en Pinterest) en zet je digitale mailings klaar voor publicatie. Ook ben je dagelijks actief op onze social kanalen, waar je de reacties en DM’s beantwoordt en op de hoogte blijft van de laatste trends. In deze stageperiode leer je alle ins en outs van social media kennen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij andere teams mee te kijken. Zo kan het zomaar zijn dat je een keer de handen uit de mouwen steekt om te helpen in de keuken, meehelpt bij het inpakken van perspakketten of een artikel schrijft voor het foodblog De Hippe Vegetariër.

Wij bieden:
– Fulltime meewerkstage met focus op social media en copy
– De mogelijkheid om mee te kijken bij de andere pilaren in het bedrijf
– Periode: 2-3 maanden in de zomer of 5-6 maanden met start in februari of september
– Minimaal 32 uur, desgewenst twee thuiswerkdagen bij 40 uur
– Stagevergoeding van €450 euro per maand (o.b.v. 40 uur per week)
– Een gezellig team met communicatieprofessionals en foodspecialisten
– Dagelijkse teamlunch, goede koffie én iedere maand een Gin-Tonic borrel 

Interesse?
Ben jij een ondernemende, outgoing student met een achtergrond op het gebied van communicatie en/of tekst en een CV dat blijk geeft van een gezonde werklust en relevante nevenactiviteiten? Ben je enthousiast om in ons team aan de slag te gaan? Mail dan je CV en motivatie naar: kim.vandervliet@greenfoodlab.nl. 

OPEN SOLLICITATIE

YES! Hét groene en duurzame communicatiebureau van dit moment is op zoek naar jou. Wil jij innovatieve food merken en multinationals helpen om écht impact te maken? Wil je onderdeel zijn van een jong en bruisend team, energie krijgen van je werk en samen een verschil maken? Heb je een grote liefde voor vega(n) eten en duurzaamheid? Dan maken wij graag kennis met jou, ook als we geen openstaande vacatures hebben!

Green Food Lab is een Food Consultancy & Communications Agency met een missie: de route naar meer plantaardig succesvol versnellen. Dit doen we door mensen met de juiste woorden en beelden, op het juiste moment, via de juiste kanalen te raken. We zijn dus van alle markten thuis: van content tot campagnes, van receptontwikkeling tot redactietours en van influencercampagnes tot events. Op onze homepage lees je meer over ons en wat we doen!

Ben je enthousiast geworden over Green Food Lab? Geloof je dat je ons kunt helpen onze missie te bereiken? Is werken bij Green Food Lab jouw droombaan? Stuur dan nu in een open sollicitatie je CV en motivatie naar info@greenfoodlab.nl. We kijken uit naar je mail!