Kickstart je duurzaamheidsbeleid in één dag
Met ons innovatieve kickstartprogramma kan je in één dag van start met je ESG-proof duurzaamheidsstrategie en communicatie. Iets voor jou? Lees snel verder en meld je aan!

Aan de slag met duurzaamheid

CSRD, ESG, SBTi… waarschijnlijk heb je deze termen wel al eens voorbij horen komen. Ze vallen allemaal onder de paraplu van duurzaamheid en raken jou ook. Door de CSRD-wetgeving die dit jaar van kracht is geworden, worden beursgenoteerde en grote bedrijven namelijk verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsactiviteiten. Ook als je kleiner bent dan dat, word je door deze wetgeving geraakt. Door de ketenverantwoordelijkheid krijgt ook MKB hiermee te maken.

HELP! Waar begin je?

Bij Green Food Lab merken we dat deze nieuwe wetgeving voor veel bedrijven in de foodsector uitdagingen met zich mee brengt. Want wat houden ESG en CSRD precies in? Wat is verplicht en wat is wenselijk? Waar begin je en hoe communiceer je hierover op de juiste manier? Terechte vragen natuurlijk. Zeker ook met de aankondiging van de ‘Green Claims Directive’. Dit is de wetgeving die verankert dat duurzaamheidsclaims onderbouwd, transparant en eenduidig interpreteerbaar zijn. Al met al zorgt dit ervoor dat veel bedrijven specifieke expertise op het gebied van hun duurzaamheidsstrategie en -communicatie kunnen gebruiken.
Dus daar helpen wij je graag bij!

Innovatief ééndaags kickstart programma

We hebben de krachten gebundeld met ESG-strateeg Wouter Staal en bieden een laagdrempelige start met ons ééndaagse kickstartprogramma. In dit programma leren we je alles wat je moet weten over deze nieuwe wetgeving, definiëren jouw impactgebieden, doen we een initiële stakeholder-mapping, maken een duurzaamheidsstrategie en –roadmap op maat, en schrijven de eerste schets van jouw duurzaamheidsverhaal. Kortom: de beste kickstart die je je kunt wensen!

Geschikt voor jou?

We hebben ons kickstartprogramma speciaal ingericht voor…

  • Bedrijven in de foodsector;
  • Voor zowel MKB bedrijven én CSRD-plichtige ‘grote’ bedrijven;
  • Bedrijven die aan het begin staan van hun duurzaamheidsstrategie en -communicatie, maar niet weten waar ze moeten beginnen;
  • Bedrijven die al begonnen zijn met hun duurzaamheidsstrategie-en communicatie, maar hun onderscheidend vermogen aan het verliezen zijn en zich duidelijker willen profileren.

Concrete take-outs

Na deze voor jou gepersonaliseerde kickstartdag, ga je naar huis met:

  • Een duidelijk beeld van wat de duurzaamheidswetgeving is en wat het voor jouw bedrijf betekent​
  • Bepaling van relevante focusgebieden op duurzaamheid voor jouw bedrijf middels de ESNAN-score​™
  • Een eerste stakeholder-mapping
  • Eerste schets van de duurzaamheidsstrategie en plan van aanpak om hier te komen​
  • Eerste schets van de duurzaamheidsmissie, -visie en –verhaal specifiek voor jouw bedrijf
  • Heldere roadmap over tijd voor zowel strategie als communicatie.

Ellen Huurman, CEO The Chocolate Family

“Green Food Lab heeft precies gedaan wat ze beloofden: in één dag hebben ze daadwerkelijk ons duurzaamheidsbeleid een kickstart gegeven. Bij de start van de dag hadden we eigenlijk nog een heel beperkt idee van de Europese wetgeving en wat er allemaal op ons af komt op het gebied van ESG en CSRD, maar we zijn weggelopen met veel inzicht, een duidelijke focus voor ons bedrijf, een roadmap met actiepunten waar we morgen mee aan de slag kunnen én een duurzaamheidsverhaal waarmee we naar buiten kunnen treden. Zeker een aanrader voor ieder bedrijf die met het thema duurzaamheid aan de slag wilt gaan!”

Jeroen Willemsen, Innovation Lead Protein Transition, Foodvalley NL

“Vanuit Foodvalley NL zijn we altijd bezig om door de juiste verbindingen te leggen waarde toe te voegen voor alle ketenpartners die bij ons zijn aangesloten. De plantaardige eiwittransitie én de kracht van lokale Nederlandse landbouw zijn voor ons cruciale thema’s in de transitie naar een toekomstbestendig voedselsysteem. Daarom zijn we met Green Food Lab een samenwerking aangegaan om de plantaardige eiwitboeren van Nederland te laten zien welke meerwaarde zijn brengen in de voedselketen – zeker ten tijde van ESG en CRSD – en hoe zij met dit duurzaamheidsverhaal zich beter kunnen profileren richting hun afnemers. In drie dagen hebben we zes Nederlandse boeren een kickstart bezorgd, op weg naar hun ‘duurzaamheidswinst’. Enorm waardevol om de krachten te bundelen en zo de transitie weer verder te versnellen. Dit smaakt naar meer!

Geert van Geert’s Best

“Als onderdeel van de oplossing binnen Scope 3, heeft dit kickstartprogramma mij helderheid geboden in de zaken die bij mijn afnemers spelen. Ik kan dit absoluut meenemen in de presentaties bij voor mij nieuwe potentiële doelgroepen.”

Marieke van Lekker Lupine

“Een onwijs compleet programma, met kennis, praktijk, en een enorm netwerk van de trainers. Dank, ik kan dit concreet toepassen in gesprekken, en bij het product/merk ontwerp.”

Tom van De Nieuwe Melkboer

“Een goed inhoudelijk programma met veel expertise waarin je verplicht wordt de theorie naar de praktijk te brengen. Dit helpt ons onze doelstellingen aan te scherpen en onze verkoopgesprekken nog beter in te vullen!”

Anna van der Bijl van Eiwitboeren Nederland

“Deze training heeft mij inzichten in de CSRD wetgeving gegeven en heeft mij bevestigd dat we met de Eiwitboeren van Nederland op het juiste spoor zitten. Dit programma heeft me geholpen om mijn klanten beter te begrijpen en op die manier de juiste ijkpunten in ons verhaal meer kracht bij te zetten. Complimenten aan de trainers hoe jullie deze theorie voor ons toepasbaar hebben gemaakt in twee dagen!”

Peter Paul Biermans van The Green Table

“Een goed doordacht, leerzaam programma. De trainers zijn top, heel kundig en ervaren!”

Interesse?

Download hier onze brochure voor meer informatie of neem contact met ons op!